Bulgur och vegobiff

Hej!

Tisdagens mat bestod av bulgur, vegobiff och frysta blandade grönsaker. Mycket bra!

Bulgur enligt receptet

Vegobiffar

1 burk kikärtor
1 burk svarta bönor
½ dl solroskärnor
salt
peppar
curry
koriander
spiskummin
 ev stöbröd

Ta en handmixer och mixa de avrunna bönorna och ärterna tillsätt kryddor och solroskärnor och mixa till stäl smet. Om inte bullarna eller biffarna går att forma så tillsätt stöbröd. Smeten blir så klart inte lika fast som köttbullsmet men kan ändå bli hanterbar, forma smeten. Jag brukar forma dem som små järpar eftersom jag anser att de är enklare att steka dem då. Sätt igång stekpannan och stek, detta är dock inte lika enkelt att steka som kött utan är mycket löst i konsistensen så det gäller att vara försiktig, ha tålamod och försöka att inte bli arg.

Servera med bulgur och frysta grönsaker som är ångkokade i micron.

Grönaker i micron:

Brukar hälla i blandade grönsaker eller broccoli i en skål och ta en tallrik som lock, sätt micron på ett par minuter och kolla om de är klara eller rör om, kör några minuter tills att det är färdiga.

Mikaelssons tips!
Ja vegobiffar går att variera i all oendlighet, använd vilka bönor, ärtor, linser som helst. Krydda valfritt och byt ut solrosfröna mot andra frön eller nötter eller för all del kan du hoppa över dem.´

Så klart är det bättre att använda kokta bönor än konserver för miljön, jag brukar koka kikärtor och frysa in.

Att koka grönsakerna i micron är mycket bra ur näringsynpukt istället för att vattekoka dem, om du inte använder dej av frysta grönsaker måste du hälla i en del vatten i skålens botten.

Kommentarer
Postat av: Lina

Bra jobbat Erika! Dock skulle jag föredra förvällda ärter och bönor istället för konservburkar... Miljötänk! Jag testar nog dessa biffar i helgen. Typiskt bra tentapluggsmat. ;-)

2008-01-10 @ 18:52:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0