Enchiladas

Hej!

Har inte blivit skrivet på några dagar nu, men så klart har vi ätit ändå. I Fredags blev det enchiladas, hittade inget recept jag gillade riktigt så jag komponerde egna.

Enchiladas för årminstonde hm, vi var 5 vuxna och 2 småttingar.

500 g kycklingfileér
1 burk pholadelphiaost
1/2 - 1 burk salsa
ca 400 g motötter och palsternackor i tärningar
1/2 purjolök
ev en msk hackade

8-10 tortillas, inte största eller minsta modellen

1 burk krossade tomater
1 påse taccomix (till köttfärs)

lite riven ost

1.Sätt på ugnen på 200 grader
2.Stek på rotsakerna lätt, inte så de blir mjuka
3.Stek kycklingen, när den börjar bli klar häll på purjon.
4.Blanda ihop kycklingen och rotsakena häll på philadelphiaosten och salsan.
5. koka upp de krossade tomaterna med taccomixeb medan du fyller bröden med kycklingfyllningen.
6. När bröden är fylld och lagd i en ugnsform så häll över tomatkrossåsen. och stö på lite ost.
7. In i ugnen å gratinera.

Till denna måltid servarade jag en vitkålssallad med hyvlad vitkål(osthyveln), lite inlagd papsrika, en dressing på en skvätt rapsolja, en skvätt vinäger, salt o peppar och persilad ( en kryddbandning jag köpte på gotland men har sätt att den finns lite var stans) 

Dessutom grovriven morot med lite olja, vinäger, örtsalt och svartpeppar

Lite Guacumole, gjord på 2 avocados, salt, peppar, lime, lite finhackad paprika och ca 1/2 dl turkyogurt.

Mikaelssons tips!

Förkalringen till att jag serverar morötter och vitkål till maten är av miljö och hälsoskäl. Dessa innehåller en hel del mer fibrer än vanlig grön sallad dessutom odlas dessa i sverige och är billigare. Dessutom är de väldigt undersattade :)

Som ni kaske föstått så använder jag lite vad som hälst som finns hemma, så det finns med all säkerhet en hel del som kan bytas u i detta recept med gott resultat.

Lycka till med matlagningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0