Fiskfilè i citrussås

Fiskfilé i citrussås

4 p

600 g fiskfilé fryst, tinad

sås:
1,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
ca 1 msk saft av citron
1 krm vitpeppar

Skär filéerna i lite större bitar. Blanda mjölkprodukt, vatten och mjöl i en låg, vid kastrull. Koka upp under vispning. Tillsätt buljongtärning, citronsaft och peppar och låt koka någon minut. Såsen ska vara rätt tjock eftersom fisken ger ifrån sig vätska. Lägg i fisken. Låt den sjuda under lock 5- 10 min.

Servera m ex ris

Kokade lite morötter till i micron, lägg morotsslantar i botten av en plastbunke, häll på ca 2 msk vatten på morötterna, lägg på en tallrik eller något annat, slå på några min kolla å koka ev mer.

Mikaelssons tips!

Det är bra att koka morötter på det sättet eftersom de blir ångkokta och därför inte tappar like mycket vitaminer och minaraler som vid traditionell kokning av grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0